Nieuws
Ziekenhuizen en terreinen worden rookvrij

Ziekenhuisgroep HMC (Antoniushove, Bronovo, Westeinde) zet zich in voor een rookvrije generatie. Dat doet men door volledig rookvrij te worden. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2021 alle locaties van HMC (inclusief de terreinen) rookvrij zijn. De rookabri’s verdwijnen. Als u nog wilt roken, dan moet u het terrein verlaten.

Waarom rookvrij? Per jaar overlijden er 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Daar moet iets aan veranderen. In het Nationaal Preventieakkoord is vastgesteld dat alle ziekenhuizen uiterlijk in 2025 rookvrij moeten zijn. Samen met de GGD en het HagaZiekenhuis zijn er afspraken gemaakt om vanaf januari 2021 rookvrij te worden.

,,Als HMC hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. We willen dan ook dat het ziekenhuis een zo gezond mogelijke leef- en werkomgeving is voor iedereen. Bovendien dragen we hiermee als HMC bij aan de rookvrije generatie. We vinden dat alle kinderen recht hebben om in een volledig rookvrije omgeving op te groeien”, zo staat in een verklaring. (Illustratie HMC)