Nieuws
B&W werken aan gratificatie ambtenaren

B&W zijn van plan ambtenaren op wie dit jaar vanwege de coronacrisis een groot beroep is gedaan, een gratificatie te geven. Daaronder vallen ook bijzondere opsporingsambtenaren, BOA’s. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink het PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing laten weten in antwoorden op vragen.

‘In 2020 is op veel medewerkers een groot beroep gedaan op hun flexibiliteit, specifieke expertise en extra inzet. Bij het werk van sommige medewerkers heel zichtbaar (zoals de BOA’s), bij anderen meer op de achtergrond (zoals de werkzaamheden voor de TOZO, Team Publieke Zorg of het opvangen van werkzaamheden van collega’s die ergens anders ingezet zijn)’, aldus de wethouder.

Het raadslid had om een bonus van 300 euro voor het BOA’s gevraagd. Stemerdink in reactie daarop: ‘Wij zijn voornemens om de bijzondere inzet van de BOA’s te waarderen in de vorm van een gratificatie. De hoogte en het moment van deze beloning maakt onderdeel uit van een zorgvuldige en bredere afweging binnen de gehele organisatie’.