Nieuws
Koop lokaal en mijd drukke momenten

Koop lokaal en mijd drukke momenten bij eindejaars inkopen. Die oproep doet de gemeente Leidschendam-Voorburg: ‘Met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht willen veel mensen cadeaus kopen. Veel winkels en detailhandelaren roepen al op om op verschillende tijden inkopen te doen. De ochtenden aan het begin van de week zijn rustig. De tweede helft van de week is het altijd wat drukker. Het is verstandig om zaterdagmiddagen te mijden’.

‘Wacht ook niet tot het laatste moment met het doen van de feestinkopen, maar doe deze ruim voor de feestdagen. Winkeliers nemen ook maatregelen om te zorgen dat hun winkel coronaproof is. Help ze daarbij door niet op drukke momenten te komen en je inkopen, waar mogelijk, digitaal te doen en natuurlijk bij lokale ondernemers. Probeer de eindejaarsinkopen zo veel mogelijk te spreiden en vermijd drukke momenten!’

De gemeente gaat een ‘Koop lokaal-campagne’ starten. Wethouder Astrid van Eekelen: ,,De feestdagen komen eraan. Door corona ziet die periode er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. Juist nu willen we ondernemers extra ondersteunen. Daarom creëren we publiciteit voor Koop Lokaal acties per winkelgebied. Bovendien zetten we vanuit de gemeente begin december een Koop Lokaal campagne in om er een mooie feestmaand van te maken.”  (foto gemeente LV)