Mening
U zegt het maar: Facebookpagina Steun Omroep Midvliet

‘In enkele dagen heeft de Facebook-pagina Steun Omroep Midvliet inmiddels het magische aantal van 1000 leden bereikt. Het blijkt dat – gezien alle positieve en warme reacties –  er in Leidschendam-Voorburg een breed draagvlak bestaat voor Omroep Midvliet.

Wel hechten de initiatiefnemers en moderator eraan om het volgende naar buiten te brengen:
De Facebook-pagina Steun Omroep Midvliet is primair bedoeld om Midvliet te ondersteunen. Niet om een concurrente zender of initiatiefnemer in een kwaad daglicht te stellen.  Iedereen pro of contra kan lid worden van deze site met vrijheid van meningsuiting, maar wel binnen de grenzen van goede smaak. Leden kunnen  berichten aanmerken als zijnde ongewenst en de moderator daarop aanspreken.  De steunpagina biedt technisch ook de mogelijkheid om dit te doen.

Wij willen dan ook dat niemand zich op deze site  aangevallen voelt vanwege (al dan niet vermeende) tendentieuze berichtgeving. We gaan voor objectieve berichtgeving en baseren ons op feiten niet op aannames.

Omroep Midvliet gaat primair uit van  eigen kracht met haar  brede en mooie programmering en inzet van al die gedreven vrijwilligers, midden in de samenleving en voor iedere doelgroep mooie programma’s. Dit moet voldoende zijn om  de gemeenteraad en B&W van Leidschendam Voorburg te overtuigen van het recht van bestaan als dé Omroep van Leidschendam-Voorburg en Wassenaar.

Afgeven op de concurrente zender en haar medewerkers op basis van aannames, smaad  en geen feitelijke onderbouwing ligt niet in onze aard en  zal dan ook door de moderator of initiatiefnemer dezes direct na kennisname ervan worden weggehaald op de site Steun Omroep Midvliet.  Wij nodigen dan ook iedereen uit om zelf een kijkje te nemen op deze openbare FB pagina om bovenstaande vast te stellen’.

(Martin Reitsma)