Energy Common Leidschendam-Voorburg staat komend jaar voor de uitdaging om als vrijwilligersorganisatie het energiecoachprogramma draaiende te houden en te blijven deelnemen aan overleggen over de lokale en regionale energiestrategie. Dat heeft het bestuur bekend gemaakt. Energy Common zoekt daarnaast naar mogelijkheden om projecten initiëren waarbij energie duurzaam lokaal wordt opgewekt.

Dit jaar is volgens het bestuur een roerig jaar is geweest. Allereerst was er de formele oprichting in februari, waarna in mei een intentieovereenkomst met de gemeente werd getekend. Verder is een overeenkomst aangegaan met duurzame-energieleverancier Energie Van Ons. Daarnaast is het programma voor energiecoaches opgezet waarmee inwoners gratis energieadvies kunnen krijgen. EC-LV neemt bovendien deel aan het overleg over de lokale energiestrategie (LES) en de regionale energiestrategie (RES).

Door dit alles is sprake van een groeiende naamsbekendheid. Met een nog bescheiden maar toenemend ledental, een mooi team van energiecoaches en een groeiend aantal sympathisanten dat zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief, komt langzaam maar zeker een groeiende beweging op gang. Energy Common streeft naar een verbreding en professionalisering van de organisatie.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter