Nieuws
GBLV: B&W zeg ‘nee’ tegen tracé tram/lightrail

B&W mogen niet akkoord gaan met een tracé voor een tram dan wel lightrail tussen de Binckhorst en Station Voorburg waardoor Opa’s veldje, de scouting Livingstone-Marianne en/of de tuin van Huygens’ Hofwijck op enigerlei wijze worden aangetast.

Dat staat in een voorstel (motie) van oppositiepartij GBLV dat vanavond bij de gemeenteraad op tafel ligt. Of de zaak meteen wordt besproken is nog de vraag. Het staat formeel niet op de agenda.

De tekst van de motie ingediend door Monica Velù en Frank Rozenberg is aldus:

Constaterende dat:

– in het kader van Binckhorst Bereikbaar zeven (overheids)organisaties onderzoek doen naar een mogelijke openbaar vervoer (OV)-verbinding op het traject Den Haag CS, de Binckhorst en Station Voorburg en een aansluiting richting Delft met als perspectief een uitbreiding naar Zoetermeer en Scheveningen,

– op een situatietekening deze OV-verbinding over Opa’s Veldje en door de tuin van Huygens’ Hofwijck loopt.

Overwegende dat:

– Huygens’ Hofwijck het icoon van de gemeente is,

– De inwoners van Voorburg-West en Oud Voorburg geen aantasting willen van Opa’s Veldje, de scouting Livingstone-Marianne en/of de tuin van Huygens’ Hofwijck.

Spreekt uit dat:

– Opa’s veldje, de scouting Livingstone-Marianne en de tuin van Huygens’ Hofwijck op geen enkele wijze mogen worden aangetast door een OV-verbinding met de Binckhorst.

Draagt het college van B&W op:

– niet akkoord te gaan met een zogenaamde (voorkeurs)variant waarbij Opa’s veldje, de scouting Livingstone-Marianne en/of de tuin van Huygens’ Hofwijck op enigerlei wijze worden aangetast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter