Nieuws
‘Petitie Sijtwendepark totaal genegeerd’

,,Ronduit verbijsterend.” Zo noemt Liesbeth de Vries de houding van de politiek aangaande een door haar gestarte petitie waarin het gemeentebestuur met klem wordt verzocht geen hondenhek te plaatsen in Park Sytwende. De petitie is inmiddels 850 keer getekend.

Een poging om deze petitie aan te bieden aan de burgemeester mislukte. De agenda was tot half december gevuld, aldus het secretariaat. Ook het college van B&W en de coalitiepartijen VVD/CDA/PvdA/CU-SGP en GroenLinks zwegen in alle talen over de inhoud van de petitie, tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 november.

Liesbeth de Vries: ,,Dit is een schoffering van een aanzienlijk aantal inwoners van onze gemeente. Ik heb deze petitie opgestart uit oprechte verontwaardiging over dit voornemen, mede op aangeven van een grote groep trouwe gebruikers van het park.”

,,Er heerst zoveel verbazing, ongeloof en afkeer tegen een besluit dat geen recht doet aan een bestaande situatie. 500 tot 600 maandelijkse trouwe bezoekers gaven samen harmonieus dagelijks invulling aan het gebruik van het park.”

Aan dit laatste lijkt nu een einde te zijn gekomen. De trouwe bezoekers van het losloopgebied hebben geen reden meer om het park te bezoeken en in lijn met de verwachting van de gemeente zal deze groep naar andere gelegenheden uitwijken. Al biedt onze gemeente steeds minder keuzemogelijkheden voor onze viervoeters.

,,En wat me nog het meest steekt”, zegt Liesbeth, ,,dat feitelijk bekend is, dat niemand dit hek wil. Het zal recht moeten doen, volgens de wethouder, aan alle gebruikers van het park. De wrange werkelijkheid is, dat maar een heel klein groepje tegenstanders van de inmiddels oude situatie, ervan gaat genieten.” (foto Likejewijk)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter