Nieuws
Botsing over parkeerterrein Venestraat

Wethouder Jan-Willem Rouwendal heeft grote moeite met een wens van de gemeenteraad om de in- en uitgang van een nieuw aan te leggen parkeerterrein achter de Venestraat in Leidschendam, aan De Tol  te maken. De wethouder had voorgesteld auto’s via de Jagerstraat en het Toevluchtspad naar het terrein te laten rijden. Vanwege de onenigheid werd een beslissing door de gemeenteraad verdaagd tot in januari.

CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen kwam met het voorstel de in- en uitgang bij De Tol te situeren. Dat wordt in elk geval gesteund door VVD, GBLV en PvdA; een ruime meerderheid. Volgens Van Duffelen in de toegang via de Jagerstraat te onveilig, mede gezien de kruising met de Venestraat. De betrokken straten zijn smal, onoverzichtelijk en er rijden, zeker in de Venestraat, veel fietsers.

Wethouder Rouwendal wees erop dat de omwonenden juist kiezen voor de door B&W gesuggereerde toegang. Dat bleek tijdens de burgerparticipatie die sinds begin 2019 liep. Tegen het nu door het CDA ingebrachte idee waarbij het autoverkeer via de Nieuwstraat en De Tol gaat lopen was juist veel weerstand. De in- en uitrit via De Tol is ook duurder volgens Rouwendal vanwege extra werken en een noodzakelijke nieuwe brug. ,,Ik ben niet enthousiast’’, zo verwoordde de wethouder zijn gevoelens.

De gemeenteraad ging wel akkoord met de bouw van een nieuwe parkeergarage aan de Rijnlandstraat die de gemeente 2,1 miljoen euro kost (tegen GBLV en D66). Als die garage er eenmaal is moeten er op vrijvallende parkeerplaatsen in het Damcentrum fietsnietjes komen en groen. Een voorstel daartoe van GroenLinks werd met de stemmen van GBLV en D66 tegen, aangenomen.

Voorstellen van GBLV om schuin parkeren (visgraat) in de Damlaan in te voeren waarbij die laan ook afgesloten wordt voor doorgaand verkeer, de ingang van de te bouwen garage aan de Rijnlandstraat ook aan die straat te maken en een verdeling te maken in de parkeergarage Damplein (eerste laag voor bezoekers, tweede laag voor omwonenden, ondernemers en werknemers) haalden het allemaal niet. Er was alleen steun van D66.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter