Nieuws
Unaniem ‘nee’ tegen tracé tram/lightrail

Leidschendam-Voorburg gaat niet akkoord met een tracé voor een tram dan wel lightrail tussen Maanweg (Binckhorst), Station Voorburg en Zoetermeer waarbij scouting Livingstone-Miriam, Opa’s veldje en/of de tuin van Huygens Hofwijck worden aangetast.

Dat heeft de gemeenteraad unaniem uitgesproken door het aannemen van een motie van GBLV-gemeenteraadsleden Monica Velù en Frank Rozenberg, Gerco van der Wal (VVD) en Jan Hendriks (CDA).

Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen noemde de uitspraak ‘een steun in de rug’. ,,Ik sluit mij aan bij de raad. Van het aantasten van Huygens Hofwijck kan geen sprake zijn. Van Opa’s veldje en de scouting gaat geen centimeter af.’’ Volgens de wethouder denkt heel B&W er zo over.

De gemeenteraad nam ook unaniem een motie van Jan Hendriks (CDA), Jochem Streefkerk (PvdA), Gerco van der Wal (VVD) en Monica Velù (GBLV) aan om te gaan onderzoeken of het tracé van de tram dan wel lightrail tussen Maanweg, Station Voorburg en Zoetermeer ondergronds aangelegd kan worden. De kosten zouden bestreden moeten worden vanuit het Nationaal Groeifonds, subsidiepotten en andere financieringsbronnen.

Wethouder Van Eekelen zei dat deze uitspraak haar ‘sympathiek’ is. Zij sprak over een optimale inpassing met een minimale aantasting van Opa’s veldje en de tuin van Hofwijck en zo veel mogelijk groen.

Tegen het tracé bestaat grote weerstand bij inwoners van Voorburg-West. Opa’s veldje is een populaire speelplek. Over de geplande tramlijn Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrugweg werd niet gesproken. Omwonenden van het Voorburgse stuk van de Binckhorstlaan lopen hier tegen te hoop.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter