Nieuws
Andere inrichting Vlietoever Park Leeuwensteijn

De Vlietoever in Park Leeuwensteijn krijgt een nieuwe inrichting, zodanig dat overlast door recreërende jongeren in de zomermaanden kan worden voorkomen. Hoe de inrichting er uit gaat zien en wanneer die gerealiseerd wordt staat nog niet vast. Buurtbewoners krijgen geen inspraak.

Dat hebben burgemeester Klaas Tigelaar en wethouder Nadine Stemerdink het GBLV-gemeenteraadslid Arnold Brans laten weten in antwoorden op vragen. Afgelopen zomer klaagden inwoners van Park Leeuwensteijn over het gedrag van de jongeren.

Garanties dat verstoringen van de openbare orde in de toekomst niet meer voorkomen geven de burgemeester en wethouder echter niet. Zo kan zwemmen in de Vliet, formeel verboden, alleen door de politie aangepakt worden, niet door gemeente-ambtenaren.

Bij een blokkade van de weg door fietsen, brommers en scooters zullen gemeentelijke handhavers en de politie naar bevind van zaken handelen, passend bij de situatie die zij aantreffen. ‘Het college van B&W kan niet garanderen dat dit soort gebeurtenissen niet meer voorkomen’, aldus Tigelaar en Stemerdink.

Het in de nacht vissen in de Vliet is toegestaan. Indien de vissers daarbij tenten of schutzeilen gebruiken moet beoordeeld worden of er sprake is van een ‘een onderkomen bedoeld voor recreatief nachtverblijf’ of niet voordat eventueel opgetreden kan worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter