Nieuws
Opruimen bodemvervuiling gestart

Op het terrein van de voormalige Mebin-betoncentrale aan de Vliet in Klein Plaspoel Polder (KPP) is gestart met het opruimen van sterk vervuilde grond met koper, lood, zink, nikkel en chemische verbindingen (PAK’s). Het betreft een ernstige bodemvervuiling die eerst opgeruimd moet worden voordat met woningbouw gestart kan worden.

Er moet 2000 kubieke meter vuile grond worden afgegraven en vervangen worden door schoon zand. De kosten worden geschat op 300.000 euro. De vervuiling stamt uit de tijd dat hier een vuilstort zat. Er zal tot 1,5 meter diepte gegraven moeten gaan worden. Er zit ook minerale olie in de bodem. Asbest is niet aangetroffen. Het gaat om een oppervlak van 3000 vierkante meter.

Probleem bij het opruimen wordt de bodemgesteldheid zelf. Her en der is sprake van drijfzand waarvoor zware machines er niet op kunnen. Hoe lang de opruimactie gaat duren is nog onduidelijk. Inmiddels zijn op het terrein van de voormalige gemeentewerf en het Avalex-afvalstation alle gebouwen afgebroken en verdwenen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter