Activiteiten
Oude Kerk open in adventtijd

Sinds de eerste lockdown is de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg dagelijks van 11.45 tot 13.00 uur geopend om even binnen te lopen, een kaarsje aan te steken, een gebed op te schrijven of even in stilte plaats te nemen. Om 12 uur is er een middaggebed, dat ook via kerkomroep.nl en kerdienstgemist.nl wordt uitgezonden. Daar kijken dagelijks tussen de 15 en 30 mensen naar.

Vanaf maandag 30 november, de eerste maandag van advent, zal tijdens het middaggebed uit de profeet Jesaja worden gelezen.  De laatste zeven dagen voor het kerstfeest zullen de O-antifonen klinken. De O verwijst naar de beginletter van deze antifonen. Ze roepen Jezus aan om te komen. In elke O-antifoon wordt Jezus met een andere titel aangesproken. De O-antifonen verwijzen naar zijn Messiaanse titels uit met name het Oude Testament.

In het adventslied O, kom, O kom Immanuel, klinken die namen ook: Wijsheid (Sapientia), Adonai (Adonai), Tronk/Wortel van Jesse (Radix Jesse), Sleutel van David (Clavis David), Dageraad (Oriens),  Koning der volkeren (Rex Gentium) en Immanuel (Emmanuel). Wanneer men de diverse titels voor de Verlosser Christus in omgekeerde volgorde leest (de Latijnse namen) dan vormen de beginletters: ERO CRAS, wat betekent: Morgen zal ik er zijn.

Op 24 december zal de lofzang van Zacharias gelezen worden: Heden zult gij weten dat de Heer zal komen; Morgen zult ge zijn heerlijkheid zien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter