Nieuws
Voorstel voor snelle bouw 33.000 woningen

De provincie Zuid-Holland heeft samen met de gemeenten de rijksoverheid voorgesteld 33.000 woningen versneld te gaan bouwen. Daarbij zou gebruik gemaakt moeten worden van de Woningbouwimpuls van het rijk: 1 miljard euro. Het gaat om 23 kansrijke projecten die allemaal een belangrijke regionale bijdrage leveren aan de woningnood.

Gedeputeerde Anne Koning (Wonen): ,,Met een toekenning vanuit de Woningbouwimpuls kunnen deze kansrijke projecten binnen 3 jaar van start. Het versnellen van de woningbouw is een belangrijke opgave die we alleen samen met het Rijk kunnen realiseren. Daarom doen wij zeker ook een beroep op de volgende tranches van de Woningbouwimpuls. Met elkaar versnellen we de woningbouw zodat zo snel mogelijk iedereen in Zuid-Holland een passende woning kan vinden.”

,,In Zuid-Holland zijn genoeg goede plannen voor woningbouw, voornamelijk op locaties binnen bestaand stads- en dorpsgebied en in de buurt van hoogwaardig openbaar vervoer. Met hulp van de Woningbouwimpuls versnellen we gezamenlijk de bouw van nog meer woningen. In september is bij de eerste tranche van de Woningbouwimpuls al subsidie toegekend aan 11 Zuid-Hollandse projecten. Goed voor zo’n 24.000 woningen.”

,,Om de bouw van betaalbare woningen te versnellen, heeft het Rijk 1 miljard euro beschikbaar gesteld via verschillende tranches van de Woningbouwimpuls. Hiermee zorgt het Rijk ervoor dat er op korte en middellange termijn echt wordt doorgebouwd. Als overheid bouwen we samen structureel meer betaalbare woonruimte en houden we tegelijkertijd de bouwsector als belangrijke economische motor draaiende, met alle banen die dit oplevert. Dat is zeker in deze tijd waarin de economie zware klappen krijgt door de coronacrisis heel belangrijk.” (foto provincie Zuid-Holland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter