Nieuws
Corona had invloed op besluitvorming

Corona heeft invloed gehad op de besluitvorming van B&W en de gemeenteraad. Dat is gebleken uit een onderzoek van de zogenoemde Rekenkamercommissie. Of dat in positieve dan wel negatieve zin was, hebben de onderzoekers niet gevraagd.

Aan het onderzoek deden burgemeester Klaas Tigelaar, één wethouder (naam niet vrijgegeven), 20 gemeenteraads- en commissieleden alsmede 21 topambtenaren mee. Het vond plaats tijdens de eerste golf van de pandemie.

Dat corona de besluitvorming heeft beïnvloed vonden 22 van de deelnemers, acht van niet. Er was volgens 22 deelnemers voldoende controle door de gemeenteraad mogelijk op het door B&W uitgestippelde beleid. Tegelijk konden B&W toch de nodige maatregelen nemen volgens 21 deelnemers. Ook het zogenoemde ‘publieke debat’ kon doorgaan, zo meenden 20 deelnemers.

Corona had wel invloed op de externe contacten. Dat er sprake was van een goede samenwerking met externen werd maar door 18 deelnemers onderschreven. Ondanks het thuis werken en digitaal vergaderen gaven 29 deelnemers aan even goed of zelfs beter met anderen te hebben kunnen samenwerken. Het eigen werk ging ook even goed of zelfs beter dan voor corona gaven 31 deelnemers aan, mede omdat de gemeente maatregelen nam om dat mogelijk te maken.

De samenwerking met directe collega’s was ondanks corona goed gaven 24 deelnemers aan. Op de vraag of men de eigen werkzaamheden nog goed kon uitvoeren gaven 25 deelnemers een bevestigend antwoord.

Het verkennende onderzoek is uitgevoerd door het bureau Necker van Naem uit Utrecht. Dit gebeurde in opdracht van de Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest, en Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter