Nieuws
VCC heeft 12.500 euro binnen voor hal

Cricketvereniging VCC heeft de eerste 12.500 euro aan donaties ontvangen voor het opzetten van een trainingshal op het terrein sportpark Westvliet. De faciliteit kost 150.000 euro. De rijksoverheid, provincie en gemeente Den Haag gaan 100.000 euro bijdragen. De hal wordt 50 meter lang en 15 meter breed. De hoogte varieert van 3,2 meter aan de zijkanten tot 5,4 meter in het midden. De hal krijgt een kunstgrasvloer en transparante zijwanden die ook open kunnen. VCC hoopt de hal voor de start van het cricketseizoen 2021 (in de zomermaanden) in gebruik te kunnen nemen.

VCC meldt tevens trots dat van de 55 meisjes die de cricketbond KNCB selecteerde voor nationale jeugdteams er zes van VCC komen; 11%. Van de 67 jongens komen er 15 van VCC; 22%. Een ongekend aantal, waarmee VCC niet alleen het predicaat ‘hofleverancier’ verdient, maar ook de kracht van het jeugdbeleid van de cricketclub wordt geïllustreerd, aldus VCC. En dan zijn er nog de senioren die al jaren voor Oranjeselecties uitkomen zoals Bas de Leede, Viv Kingma, Philippe Boissevain en de 17-jarige Aryan Dutt. Kinderen die ook eens (kosteloos) kennis willen maken met cricket, kunnen een mail sturen naar jeugdcommissie@voorburgcc.nl