Nieuws
Voorin instappen mag weer bij de HTM

Via de voorste deur instappen, inchecken en een kaartje kopen is vanaf maandag 30 november weer mogelijk in al de HTM bussen. Alle cabines van de HTM bussen zijn voorzien van een kuchscherm.

Om genoeg afstand tussen de buschauffeur en de reizigers te creëren heeft HTM eerder dit jaar houten schotten geplaatst bij de cabine en moesten reizigers via de middelste en achterste deuren instappen. Dit stelde de buschauffeurs in staat om op een verantwoorde manier hun werk te doen. Met het plaatsen van een kuchscherm kan dat ook. Dat blijkt uit TNO-onderzoek in opdracht van branchevereniging OV-NL naar kuchschermen. Wel wordt de eerste rij stoelen afgezet en is er een streep op de vloer aangebracht waarachter de reizigers moeten blijven nadat ze zijn ingestapt.

HTM is blij dat er een oplossing is gevonden waarmee de buschauffeurs niet alleen beschermd zijn, maar ook weer contact kunnen hebben met hun reizigers. Ook is het voor reizigers weer mogelijk een kaartje in de bus te kopen. Bijkomend voordeel van het weer voorin instappen is dat de buschauffeur kan toezien en helpen bij het inchecken.  Uiteraard blijft het dragen van een mondkapje nog steeds verplicht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter