Nieuws
PCR-test voor zorgmedewerkers en risicogroepen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bepaald dat zorgmedewerkers en risicogroepen die getest moeten worden op het coronavirus een PCR-test krijgen. GGD Haaglanden plant zorgmedewerkers en risicogroepen daarom niet in bij de XL-testlocatie in Rijswijk, omdat daar alleen antigeen sneltesten worden afgenomen. Een antigeen sneltest is iets minder gevoelig dan een reguliere PCR-test en voor deze doelgroepen is het verstandig extra zekerheid te hebben.

Bent u zorgmedewerker, 70 jaar of ouder of behoort u tot een medische risicogroep(externe link) en heeft u al een afspraak bij de testlocatie in de Broodfabriek aan de Volmerlaan 12 in Rijswijk? Dan raden wij u aan om uw afspraak te verzetten naar een andere testlocatie bij u in de buurt, waar u een PCR-test krijgt. Dit kunt u doen via 0800 – 1202, coronatest.nl of via 088 – 355 0100.

Valt u in een van de risicogroepen? Dan wordt gezorgd dat u vanaf 1 december, via een aangepaste werkwijze, een PCR-test krijgt. Hoe u vanaf dat moment een afspraak kunt maken, leest u dan op de website van de Rijksoverheid. Is het erg als er toch een antigeen sneltest is afgenomen terwijl u in de zorg werkt of tot een risicogroep behoort? Als u een positieve testuitslag ontvangt, hoeft u niets te doen. Blijf thuis. U wordt dan zo snel mogelijk gebeld door GGD Haaglanden voor het bron- en contactonderzoek.

Als u een negatieve testuitslag ontvangt, dan kunt u een hertest aanvragen. Tot 1 december kan dit via 0800 – 1202, coronatest.nl of via 088 – 355 0100. Let op dat u dan niet voor de testlocatie aan de Volmerlaan 12 in Rijswijk kiest. Vanaf 1 december wordt er een speciaal telefoonnummer ingericht waar u voor een hertest terecht kan.

Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor zorgmedewerkers (en onderwijs) verandert er weinig. Zorgmedewerkers kunnen ook na 1 december contact opnemen met het landelijke prioriteitsnummer 0800 – 8101. Op de prioriteitslocaties worden alleen PCR-testen afgenomen. Ook voor zorgmedewerkers is er de mogelijkheid een hertest aan te vragen als zij eerder met een antigeen sneltest zijn getest.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter