Mening
Blog burgemeester: ‘Burger Preventie Team bedankt’

In de ochtend of in de middag, maar ook in de avond lopen zij door de wijk. In weer en wind, of het nu regent of de zon volop schijnt, zij doen hun ronde door de buurt. Waakzaam. Vorige week kwam ik ze tegen bij mij in de straat, de mensen van het buurtpreventieteam (BPT) in Voorburg West. Even een praatje en al snel hoor je wat er speelt en waar zij op letten. Het zijn wijkbewoners die met elkaar regelmatig door de wijk lopen. Alert zijn op onveilige omstandigheden en verdachte situaties. Zij helpen om de buurt veilig te houden. Signalen worden doorgegeven aan politie en gemeente zodat problemen verholpen kunnen worden of een onveilige situatie ook de goede aandacht krijgen. Wijkbewoners waarderen deze inzet en betrokkenheid enorm.

Ik ben er trots op dat er in vele wijken in de gemeente een buurtpreventieteam actief is. Bewoners die met elkaar de handen ineen slaan om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en het woongenot in hun wijk. In samenwerking met de wijkagent en ondersteunt door de gemeente zijn zij de waakzame ogen en oren in de buurt. Ik heb veel respect en waardering voor al deze vrijwilligers, de bewoners die zich inzetten voor de buurtpreventie!

Ook in deze tijd van het jaar is hun inzet van belang. Donkere dagen zijn bij uitstek momenten om de straten en woningen goed in de gaten te houden. Laten we met elkaar ook alert zijn. En misschien heeft u ook wel wat uurtjes vrij in de maand en bent u beschikbaar om zo nu en dan een ronde te lopen in de wijk. Meld u dan aan bij de buurtpreventie bij u in de buurt en help samen met uw wijkbewoners mee aan uw veilige woonomgeving.

Zo zijn de vrijwilligers van de buurtpreventie betrokken zijn bij hun omgeving. Laten we hun, als wij ze tegenkomen, daar ook voor bedanken. Een bedankje voor het hun inzet in het afgelopen jaar is een stimulans voor het nieuwe jaar. BPT, dankjewel!

(Klaas Tigelaar, burgemeester. Foto Xandra Baldessari)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter