Nieuws
Goud voor kerststol van Bakker Klink

Het Nederlands Bakkerij Centrum uit Wageningen heeft de Kerststol van de Voorburgse Bakker Klink bekroond met goud. Een eer die alleen de beste producten verdienen. Al jarenlang verzorgen onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum uit Wageningen duizenden product keuringen. Zij doen dit op vijf vooraf vastgestelde uniforme beoordelingscriteria zoals smaak, vorm, geur, malsheid en kleur. Alleen wanneer een product op alle punten goed scoort, wordt het met Goud Bekroond. Een titel die de bakker vervolgens een half jaar lang mag voeren. Daarna moet er opnieuw beoordeeld worden of het product nog voldoet aan de hoge eisen. Bakker Klink mag de titel Goud Bekroond de komende 6 maanden voeren voor de Kerststol.

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product dus aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Goud Bekroond. De Kersstol van Bakker Klink voldoet hier ruimschoots aan en heeft daarmee het bijbehorende certificaat mogen ontvangen. Een feestje dat het 225-jarig jubileum jaar nog feestelijker maakt.