Nieuws
Gemeente maakte eigen afweging inzake Midvliet

B&W hebben een eigen afweging gemaakt bij het besluit Midvliet de lokale zendmachtiging te ontnemen. De gemeente is daar vrij in. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen, D66-gemeenteraadslid Jacco van Maldegem bericht in antwoorden op vragen.

Van Maldegem wilde weten hoe het kon dat B&W van Wassenaar, waar Midvliet ook de lokale zendmachtiging heeft doch die ook daar kwijtraakt, op onderdelen tot een andere beoordeling kwamen dan B&W van Leidschendam-Voorburg.

‘Met de gemeente Wassenaar is afgestemd over het gebruik van het VNG-OLON-model (Vereniging Nederlandse gemeenten-organisatie lokale omroepen, red.). Beide gemeenten hebben op basis van dezelfde criteria hun afweging gemaakt conform de aanbeveling van het Commissariaat voor de media. Vervolgens hebben Wassenaar en Leidschendam-Voorburg hebben elk hun eigen werkwijze gevolgd in de weging van de afzonderlijke criteria, passend bij de eigen lokale situatie. De gemeente heeft immers bij uitstek zicht op de lokale omstandigheden die relevant zijn voor deze inschatting’, aldus Van Eekelen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter