Nieuws
Stichting Sintvoorieder1 maakt ruim 12.500 kinderen blij

Sinterklaasfeest, hét kinderfeest van Nederland, is helaas niet voor alle kinderen een feest. Voor kinderen in crisis- en opvanghuizen en kinderen, waarvan hun ouders afhankelijk zijn van de voedselbank, is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een cadeautje. Met dat in gedachten is voorzitter Esther Blom in 2010 gestart vanuit haar woonkamer met dit prachtige initiatief. Met hulp van vrienden, familie en buren zamelde zij 250 cadeautjes in, pakte deze in en bracht ze naar kinderen in (verborgen) armoede.

Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en maakt Sintvoorieder1 ruim 12.500 kinderen blij in de regio’s Haaglanden/Hollands Midden, Rotterdam, Amsterdam/Bunschoten en Arnhem. Gedwongen door de Covid 19 maatregelen zijn de werkzaamheden dit jaar al voor de zomervakantie gestart. Met het inzamelen, uitzoeken en inpakken van cadeaus, het aanschrijven van fondsen en subsidies en bedrijven benaderen of zij nog mooie cadeaus hebben liggen die zij zelf niet meer kunnen gebruiken. Want Sintvoorieder1 kan het niet alleen. Om 12.050 kinderen blij te maken zijn donaties van snoepgoed, cadeautjes en keiharde euro’s hard nodig.

En gelukkig zijn er heel veel particulieren die tijdens de pakhuisdagen langs zijn geweest om (zo goed als) nieuw speelgoed en snoepgoed te doneren. Ook steeds meer bedrijven weten de stichting  te vinden en schenken  hun (oude) voorraden boeken, speelgoed, knuffels, sierraden, tassen en nog veel meer. Dankzij de hulp van heel veel vrijwilligers is Sintvoorieder1 er ook dit jaar weer in geslaagd om alle aanvragen te honoreren, ten opzichte van 2020 een stijging van ruim 20%, wat zonder alle hulp en donaties nooit gelukt zou zijn. (Foto: Frank van der Burg Fotografie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter