Activiteiten
Wijn en thee van Vrienden van de Dorpskerk

De Vrienden van de Dorpskerk in Leidschendam willen de feestdagen toch een beetje gezellig maken. Dat gebeurt met een wijnverkoop-actie. Voor de niet-alcoholgebruikers kan men een thee aan bieden. Beiden zijn voorzien van een mooie beeltenis van de Dorpskerk. Met deze actie willen de Vrienden inkomsten genereren voorde kerk en de mensen thuis laten genieten van een prima wijn en thee.

De gekozen wijn ‘Eglise du Village’ is een bijzondere en smakelijke wijn van het wijnhuis Venec uit het zuidoosten van Macedonië. Wijnmaker Venec zegt er het volgende over: De Rode is een wijn met elegantie en fruit. Een blend met Merlot, de Macedonische trots Vranec en een klein beetje Cabernet Sauvignon. Een soepele wijn met veel zwoel fruit met duidelijke tonen van bramen en zwarte bessen. Op de achtergrond lichte tonen van rijpe kersen. Lekker om zo los te drinken of bij pasta’s en lichte vogelgerechten. De witte is een mooie blend van Chardonnay, Pinot Grigio en de lokale druif Temjanika. Heerlijk fris met aromatische fruittonen. Lekker als aperitief. Combineert goed met salades en schaaldieren en zelfs de Aziatische keuken.

Bij de thee gaat het om een  losse zwarte thee met sinaasappelschillen, kruidnagel, rozenblaadjes, amandelen, vanille, kardemon en aroma. Een prima thee voor de donkere dagen.

De rode en witte wijn kosten per fles EUR 8,90.  Per doos van 6 flessen zijn de flessen voordeliger: EUR 50,00. De thee kost EUR 5,00 per zakje van 80 gram. De verkoop is op de woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur in de Dorpskerk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter