Activiteiten
Lions decemberactie: Doneer ook vreemd en oud geld

Deze maand organiseren Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne een dubbele inzamelingsactie. Naast de DE-waardepunten zamelen ze ook vreemd en oud geld in. De inzamelboxen voor Douwe Egberts punten zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de geselecteerde winkels. De pakken koffie die daarmee aangeschaft worden komen geheel ten goede aan de Voedselbank Leidschendam Voorburg.

Daarnaast  kan men ook vreemd en oud geld doneren. Deze donaties zijn bestemd voor oogoperaties in derdewereldlanden. De Nederlandse  banken wisselen het vreemde en oude geld voor de Lions om,  zodat het ten goede komt aan het project Fight for Sight.

De inzamelboxen zijn te herkennen aan het logo van de Voedselbanken en Douwe Egberts en staan tot eind december in Leidschendam in de winkels van Primera, Damlaan 22 en Primera Leidschenhage,  Liguster 67. En in Voorburg bij Primera, Laan van N.O. Einde 294, Kolbe Adviseurs op Ooghoogte, Kon. Julianaplein 16, Gemakswinkel Rembrandt, Parkweg 280 a, Silvana Senff Women, Wielemakersslop 3 en Tuincentrum Hofwijck, Westeinde 3.

Fight for Sight is een project dat is opgezet door Lions Nederland en in samenwerking met Wilde Ganzen wordt uitgevoerd. Wilde Ganzen verhoogt elke € 20 opbrengst van de inzamelingsactie met 50% tot € 30. Dat bedrag  maakt een staaroperatie in derdewereldlanden mogelijk. Op www.fightforsight.nl en www.vreemdenoudgeld.nl. staan bijzondere films en informatie over de behandelingen maar ook over de aanschaf van apparatuur die de donaties mogelijk maakt. De impact van goede oogzorg is enorm in het dagelijkse leven van de patiënten.  Scholing en deelname aan het arbeidsproces liggen weer binnen handbereik en zorgen voor een zelfstandig en waardig bestaan.

Op een totale bevolking van 7,3 miljard mensen zijn er naar schatting 36 miljoen blinden en 217 miljoen slechtzienden. Van deze visueel beperkte mensen leeft 90% in landen met lage- en middeninkomens. Goede oogzorg is daar schaars, duur of zelfs onbereikbaar. Sylvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, biedt in haar winkel een inzamelpunt aan. ,,In een tijd waarin we steeds meer elektronisch betalen en Europa één munt heeft, hebben we nog maar zelden vreemd en oud geld thuis rondslingeren. Toch hebben we nog meer biljetten en munten in huis dan we denken, het is dus heel fijn wanneer de moeite wordt genomen dit in te zamelen. Want een dergelijk klein bedrag kan voor deze slechtzienden al een enorme bijdrage leveren aan hun welzijn.”

.