Nieuws
René Boogaart woest om verdwenen trap in Leidsenhage

Horeca ondernemer René Boogaart, eigenaar van onder meer een aantal restaurants aan de vijver bij Leidsenhage, is woedend op de eigenaar van de toekomstige Mall of the Netherlands. Die heeft zomaar de trap, die van het parkeerdek bij de AH naar beneden leidde, weg laten halen. Eerst heette het nog om onderhoud te gaan. Nu blijkt dat de trap niet terugkeert. Gebruikers van het parkeerdek worden gedwongen bij de Mall naar binnen te gaan. Ook als ze daar helemaal niet willen zijn. De eigenaar van de panden aan het water (de firma Metterwoon) is ook niet gelukkig met de gang van zaken.

Boogaart heeft inmiddels een woedende brief aan Unibail Rodamco Westfield geschreven. Daarin staat onder meer: ‘Wij snappen dat de entree van The Fresh (vanaf het parkeerdak ) gestimuleerd moet worden maar snappen niet dat dit ten koste moet gaan van de horecapaviljoens aan het water. Dat de supermarkt van Albert Heijn het kennelijk wel oké vindt snappen wij ook nog wel, zij hebben immers hun eigen roltrap binnendoor. Waarom wordt zo’n belangrijke aanvoer van gasten uit het niets en zonder enige vorm van overleg weggehaald ? Het had de ontwikkelaar gesierd om in ieder geval met ons in overleg te treden over hoe en wat…

Het voelt een beetje dat je aan het water gaat wonen, je koopt een bootje ….en je komt terug van ‘vakantie’ en ze hebben het water dichtgegooid. Sterker nog, ze hebben het verplaatst naar een nieuwe straat waar mensen ook aan het water willen wonen. Wij zijn dankbaar dat wij onderdeel mogen zijn van het mooiste winkelcentrum van Nederland. Het winkelcentrum straalt op alle vlakken allure uit….de entrees kunnen niet spectaculair en groot genoeg zijn, waarom dan dadelijk de horeca aan
het water via achterom en tussendoor bereiken. We zijn als ontwikkelaar toch niet bang voor deze 3 paviljoens die toevallig geen eigendom van jullie zijn’? (foto Ap de Heus)