Nieuws
Arts met eigen cameraman…

Ziekenhuisgroep HMC stond nog nooit zo in de schijnwerpers van de media als in dit opmerkelijke jaar. Reden genoeg voor een terugblik met twee hoofdrolspelers die HMC dit jaar vaak in de media vertegenwoordigden: internist-infectioloog Luc Gelinck en SEH-arts Geesje van Woerden.

Naast de extra drukte die de zorg voor Covid-patiënten met zich meebrengt, worden beide artsen tijdens de crisis vaak gevraagd om hun expertise te duiden in de media. ,,Ik had op een gegeven moment mijn eigen cameraman”, lacht Luc Gelinck als hij dezelfde persoon in korte tijd bij HMC ziet langskomen voor opnames van EenVandaag en Nieuwsuur.  Bij EenVandaag wordt Gelinck al snel geadopteerd als huisexpert om ook in de studio de ontwikkelingen van het coronavirus te duiden.

,,Het is bijzonder om ineens onderdeel te worden van de mediadynamiek”, vertelt Luc Gelinck. ,,Veel patiënten vertelden mij trots te zijn om hun dokter op tv te zien. Dat is wel bijzonder.” Van Woerden: ,,Als je terugkijkt wie HMC in de media tijdens de coronacrisis hebben vertegenwoordigd, dan vind ik het mooi om te zien dat dit heel gevarieerd is: longarts, infectioloog, SEH-arts, Raad van Bestuur. Dat laat goed zien dat we het in HMC met zijn allen doen. Het is echt teamwork geweest.” (bron en foto HMC)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter