Nieuws
Wethouder: ‘Ruimte’ om toezegging gestand te doen

Wethouder Astrid van Eekelen ziet nog ruimte om haar uitspraak/toezegging dat Opa’s veldje, de scouting en Huygens Hofwijck onaangetast blijven bij de aanleg van een tram dan wel lightrailverbinding tussen Binckhorst, Station Voorburg en Zoetermeer, gestand te doen. Dat heeft zij D66 laten weten. Die partij twijfelde op grond van publicaties van Vlietnieuws inzake een reeds vastliggend tracé en een uitbreiding van Station Voorburg.

‘De waarde van deze toezegging is groot aangezien er nog geen besluit is genomen over het voorkeursalternatief, het tracé en de ligging van dat tracé. De voor- en nadelen van de verschillende alternatieven worden op basis van de NRD en de Nota van Antwoord op de zienswijzen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) verder onderzocht’.

‘Dit leidt in 2021 tot een masterplan met een voorkeursalternatief en een plan MER (milieu effect rapportage). In dat proces is nog ruimte om de uitspraak/toezegging gestand te doen. Het college van B&W is hierover in gesprek met de gemeente Den Haag, andere projectpartners, inwoners en een vertegenwoordiging van Huygens Hofwijck. Naar verwachting zal het college van B&W in de loop van januari de Nota van Antwoord ter informatie naar de raad sturen’.

De Nota van Antwoord was eerder voor medio december beloofd door Van Eekelen. Op 9 december zaten vertegenwoordigers van rijk, provincie, metropoolregio, gemeente Den Haag en gemeente Leiddschendam-Voorburg daartoe bij elkaar. Geconcludeerd werd echter dat er meer tijd nodig was.

De gemeenteraad heeft per motie geëist dat de scouting, Opa’s veldje en Huygens Hofwijck gespaard worden. Van Eekelen nu: ‘Het college van B&W blijft zich onverkort inzetten om ervoor te zorgen dat Opa’s veldje, de scouting en Huygens Hofwijck onaangetast blijven, dit in lijn met de door uw Raad aangenomen motie ter zake’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter