Nieuws
Veel schade door kerststorm Bella

Ook Leidschendam-Voorburg heeft alles gemerkt van de kerststorm Bella die over het land raasde. De brandweer moest meermalen uitrukken. Zo werden omgewaaide bomen opgeruimd, werd er iets gedaan aan wateroverlast en werd zelfs een deel van de dakbedekking naar beneden gehaald. Dat laatste was nodig bij flatgebouwen aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

In het Park het Loo aan de Spinozalaan waaide één van de grootste bomen om. Niet tot verbazing van de wandelaars. De boom was al meer dan een jaar voorzien van een blauwe stip, die aangeeft dat de boom gekapt gaat worden. Later kwam daar een lint bij. Vervolgens gebeurde er niks, tot de storm de regie in handen nam. En daar ging de enorme boom, gelukkig zonder iemand te raken.

Dak- en/of gevelschade constateerde de brandweer aan de Kastelenring, Dirk van Voorburglaan, op sportpark ’t Loo, aan de Laan van Nieuw Oosteinde en de Zwaluwlaan. Twee keer moest er worden uitgerukt naar de A4 het noordoosten van natuur- en recreatiegebied Vlietland daar waar gewerkt wordt aan de aansluiting met de nieuwe RijnlandRoute vanwege ‘stormschade’.

Voor het overige lagen de straten in de gemeente met bomen er langs bezaaid met grotere en kleinere takken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter