Nieuws
Uitstel besluit sloop woningen Oranjekwartier Voorburg

Woningcorporatie Wooninvest heeft het besluit over de sloop en nieuwbouw van 96 woningen in de Prins Hendrikstraat, Emmastraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg uitgesteld. De bewoners mogen via hun zogenoemde Adviesteam eerst een tweede mening vragen over het plan bij een door hen te kiezen adviesbureau. Pas nadat dit binnen is wil Wooninvest een besluit nemen. De tweede mening wordt in januari verwacht.

De woningen zijn in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd. De laatste keer dat Wooninvest een ingreep heeft gedaan is in de jaren ’90 geweest. Er is toen besloten dat het de laatste keer zal zijn dat Wooninvest iets aan de woningen gaat doen. De woningen zijn zo gezegd ‘op’.

Echter, de meeste bewoners wonen er op dit moment nog met veel plezier; 84 procent wil er blijven. Hieruit is volgens Wooninvest op te maken dat de woningen wellicht nog een tijd meegaan. Samen met het adviesteam en een vertegenwoordiger van Respectus, de huurdersorganisatie, wordt nu een plan voor de buurt ontwikkelen.

Dat overleg leidt tot een advies voor de vernieuwing van de woningen aan de bestuurder van WoonInvest. Dat advies kan lichte renovatie omvatten, maar ook een meer ingrijpende renovatie om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken of (gedeeltelijke) sloop en nieuwbouw van bijvoorbeeld seniorenwoningen. Wooninvest zelf gaat van het scenario sloop/nieuwbouw uit.

Alle opties zijn nu nog open, zo stelt WoonInvest, omdat de corporatie de mening van haar huurders belangrijk vindt. Als het advies financieel haalbaar is en aansluit bij het beleid van WoonInvest, dan streeft WoonInvest ernaar om dit ook uit te voeren. Het streven vanuit Wooninvest is om een toekomstbestendige wijk te realiseren en daarbij is het advies vanuit de buurt erg belangrijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter