Nieuws
Manneken Pis zorgt voor bezoekers met trek

Voor wie honger of gewoon lekkere trek heeft, wordt binnenkort in de toekomstige Mall of the Netherlands een van de twee vestigingen van Manneken Pis geopend. Zaken met een afhaalloket en een  moderne (ouderwetse) automatiek. Manneken Pis heeft niet alleen beneden tussen de winkels een plekje bemachtigd, maar ook boven bij de bioscoop, als onderdeel van een foodcourt met zitplaatsen.

,,Beneden gaan we nu open en boven in maart volgend jaar”, zegt eigenaar Albert van Beek. Het aanbod in de Mall of the Netherlands is gelijk aan dat van de andere vestigingen van Manneken Pis, met de toevoeging van fish & chips. Van Beek: ,,Daar zijn we op het Stationsplein in Utrecht mee begonnen en dat loopt ontzettend goed.”

De uitstraling van de twee nieuwe zaken zal iets afwijken van de andere Manneken Pis-locaties. ,,Het winkelcentrum heeft iedereen de opdracht gegeven om iets bijzonders te doen. Wij hebben gekozen voor een klassieke bioscoopuitstraling met onder meer lichtbakken.”

Van Beek is in zijn nopjes met de Mall of the Netherlands. ,,Het wordt echt een prachtig en luxe winkelcentrum. Ik denk dat de hele Randstad hier één of twee keer per jaar zal komen.” (foto Ap de Heus)