Nieuws
Ook wethouder Rouwendal in de fout

Behalve wethouder Astrid van Eekelen heeft ook wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad op het verkeerde been gezet. Rouwendal deed dat in antwoorden op vragen van D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen over de provinciale afwijzing van het bestemmingsplan Vliethaven waardoor woningbouw op dat bedrijfsterrein werd geblokkeerd. Vlietnieuws berichtte daar op 2 november over.

In de antwoorden stelt Rouwendal dat hij ‘verrast’ werd door de publicatie van Vlietnieuws. Formeel wisten B&W van niets, aldus de wethouder. Op 20 oktober werd de zaak echter al binnen B&W besproken. Toen werd een ‘schriftelijke reactie van het college op het voornemen van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om een reactieve aanwijzing op het bestemmingsplan Vliethaven te geven, vastgesteld’.

Desgevraagd laat een woordvoerster van B&W het volgende weten: ‘De brief die op 20 oktober in het college van B&W is besproken was inhoudelijk een reactie op de overweging van Gedeputeerde Staten tot een reactieve aanwijzing, en bedoeld om de reactieve aanwijzing alsnog te voorkomen. Gedeputeerde Staten hebben op 27 oktober het definitieve besluit genomen’.

Wethouder Van Eekelen gaf de gemeenteraad onjuiste informatie over de uitbreiding van Station Voorburg met een perron en rails ten behoeve van een tram dan wel lightrail verbinding tussen Den Haag CS en Zoetermeer via de Binckhorst en Station Voorburg. Vlietnieuws berichtte hier eerder uitvoerig over.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter