Nieuws
Samen 120 jaar in Antoniushove

Drie dames op de OK (operatiekamer, red.) die tegelijkertijd 40 jaar in dienst zijn. Heleen, Marlies en Margita in de hoofdrol. Alle drie werken ze op de operatiekamers van HMC. Veertig jaar geleden zijn ze samen begonnen in het voormalige Sint Antoniushove in Leidschendam en bij het ziekenhuis gebleven.

Een knap staaltje synchroniciteit. Jaren geleden had dit 120-trio tegelijkertijd hetzelfde masterplan. Ze wilden een vak waar ze met hun handen en hoofd konden werken. Heleen: ,,Na mijn VWO werd ik helaas uitgeloot voor de studie HBO Verpleegkundige. Dat kun je je nu in 2020 niet meer voorstellen door het personeelstekort in de zorg. Ik ben toen de opleiding voor operatieassistent en anesthesiemedewerker gaan doen. Geen dag spijt van gehad.”

Marlies: ,,Het is mooi om te zien hoe de operatietechniek in 40 jaar is veranderd. De operaties zijn door de moderne apparatuur veel minder ingrijpend voor de patiënt.” Buikoperaties gaan nu bijna allemaal via een kijkoperatie, vult Margita aan die op de OK de dag coördinatie doet. ,,Dus via een aantal kleine incisies.”

Heleen: ,,Het team op de OK is hecht en ons vak zo gevarieerd. En ik spring bij de Covid-zorg in als buddy op de IC om mijn collega’s daar te ondersteunen bij het beademen en verzorgen van de patiënten met Corona. Nee, in 40 jaar zorg is geen dag hetzelfde geweest.” (bron HMC)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter