Nieuws
GroenLinks-fractieleider: ‘Niet altijd makkelijk in coalitie’

GroenLinks-fractieleider in de gemeenteraad, Jeroen van Rossum, erkent dat zijn partij het niet altijd ‘gemakkelijk’ heeft in de coalitie met VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP. GroenLinks trad begin september vanuit de oppositie toe tot de coalitie.

‘Politiek gezien was het vooral een onvoorspelbaar jaar’, aldus Van Rossum in een bijdrage op de site van zijn partij. ‘Van dossier Schakenbosch, waar de coalitie een dissident bleek te hebben, tot onze toetreding tot de coalitie na verrassend vruchtbare onderhandelingen’.

GroenLinks kreeg naast aanvullende afspraken bij het reeds liggende coalitieakkoord gemeenteraadslid Floor Kist als wethouder. ‘Op sociale woningbouw, met Floor als wethouder op het dossier, lijkt er eindelijk wat vaart te komen in een slepend, traag dossier’, stelt Van Rossum nu na drie maanden.

Kritiek uit Van Rossum ook: ‘Onze fractie ergert zich aan de besluiteloosheid in de energiestrategie en aan de vanzelfsprekendheid voor sommige partijen van verblikking van onze gemeente. We willen meer steun in de rug voor de kleinste inkomens, voor nieuwkomers, voor ons sociaal en cultureel veld’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter