Nieuws
Omroepen moeten er samen uitkomen

Wethouder Astrid van Eekelen doet geen nieuwe poging meer doen om de lokale omroepen Midvliet en LVTV tot samenwerking te bewegen. Dit in de strijd om de lokale zendmachtiging voor de periode 2021-2024.

‘Het college van B&W kan hierin gezien het moment in de lopende procedure geen rol meer spelen. Eventuele samenwerkingspogingen zijn nu aan de partijen zelf. Zij heeft immers haar advies al uitgebracht (B&W kiezen voor LVTV) en de bespreking in de gemeenteraad op 5 januari kan niet verder worden uitgesteld’, aldus de wethouder in een brief aan de gemeenteraad.

Bij een bespreking in een commissie van de gemeenteraad op 7 december werd er van diverse kanten op aangedrongen de twee omroepen tot samenwerking te bewegen om zo een keuze te kunnen ontlopen.

Van Eekelen schrijft nu: ‘De wethouder heeft twee pogingen gedaan om Midvliet en LVTV te laten samenwerken. Bij de eerste poging in het voorjaar is een plan opgesteld, op basis van een sterkte-zwakteanalyse van beide omroepen. Het plan behelsde een toewijzing aan LVTV. De programmering en het aanbod van Midvliet zou via een apart kanaal op de kabel voor alle huishoudens beschikbaar blijven’.

‘Bij de bespreking van dit samenwerkingsplan heeft het bestuur van Midvliet laten weten niet te willen samenwerken met LVTV, anders dan het delen van content. In september heeft de wethouder vervolgens beide omroepen opnieuw uitgenodigd. Na afloop van het gesprek is door de omroepen een gezamenlijke email opgesteld waarin ze aangeven dat er onvoldoende basis is om samen verder te gaan. Wel heeft LVTV herhaald open te staan voor de vrijwilligers van Midvliet, mocht LVTV de aanwijzing krijgen’.

Op 7 december gaf het bestuur van Midvliet aan toch open te staan voor samenwerking. Volgens Van Eekelen waren B&W ‘aangenaam verrast’ dat te horen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter