Nieuws
Dalende trend zet zich voort tijdens jaarwisseling

Elk jaar leveren de gemeente, hulpdiensten, handhavers en bewoners gezamenlijk een grote inzet om de  nieuwjaarsnacht zo veilig mogelijk te laten verlopen.  In Leidschendam-Voorburg heeft dat goed gewerkt. In buurgemeente Den Haag heeft een en ander de afgelopen jaren geresulteerd in een dalende trend in het aantal incidenten dat zich voordoet tijdens Oud & Nieuw.

Desondanks was het daar ook deze jaarwisseling een drukke nacht voor de hulpdiensten met incidenten waarbij brandweer, politie en hulpverleners veelvuldig in actie moesten komen. Ondanks het vuurwerkverbod werd er vuurwerk afgestoken, werd er een aantal malen met vuurwerk gegooid naar hulpverleners en is een brandweervoertuig bekogeld met bakstenen.

Ook dit keer is er door de hulpdiensten, het OM en de gemeente goed samengewerkt. Vrijwilligers die zich inzetten om hun eigen wijk veilig en leefbaar te houden, zoals de buurtpreventieteams, leveren een grote bijdrage aan een goed verloop van de jaarwisseling. Dit jaar waren er tientallen buurtpreventieteams actief in Den Haag.

Dit jaar was er door de coronamaatregelen maar zeer beperkt ruimte voor activiteiten en evenementen. De afgelopen weken is er door allerlei partijen gewerkt aan een omvangrijk alternatief programma binnen de mogelijkheden die de coronamaatregelen bieden. Zo was er een meerdaags online festival speciaal voor jongeren, Den Haag Inside Out, werden er GPS-speurtochten voor kinderen georganiseerd en versierden bewoners hun wijk met feestverlichting.

In de loop van januari maken de gemeente, brandweer de definitieve cijfers op van het aantal incidenten. Dat geldt ook voor de politie en het OM.

(foto: Op het Oosteinde in Voorburg sneuvelden de ruiten van bushuisjes. Ook deze toiletten voor de marktkooplieden moesten het ontgelden. Foto Niven Press)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter