Nieuws
GBLV wil promotie markt Leidschendam

GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn wil dat geld dat de gemeente aan de Mall of the Netherlands verstrekte voor de promotie van het winkelgebied, ook wordt benut om de wekelijkse markt te promoten. Dat blijkt uit vragen die het raadslid aan B&W heeft gesteld. De Mall kreeg ruim 75.000 euro voor de promotie. Sanje Duijvestijn wil nu weten wie dat geld beheert en hoe het geld de marktkooplieden gaat helpen.

In 2020 zette het GBLV-raadslid zich in voor een kwijtschelding van marktgelden voor de Leidschendamse marktkooplieden. Dit vanwege de effecten van corona en de ombouw van Leidsenhage tot Mall waardoor de markt vrijwel niet meer bereikbaar was voor klanten. Verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal gaf echter aan dat een kwijtschelding alleen kon op basis van een beoordeling van individuele gevallen; niet voor de hele groep tegelijk.

De wethouder gaf bovendien aan dat de marktgelden over het eerste en tweede kwartaal al waren verlaagd. De betrokken marktkooplieden bestrijden dat echter. ,,Wij hebben vier kwartalen hetzelfde bedrag betaald’’, aldus een woordvoerder van de kooplieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter