Nieuws
Besluit toegang parkeerterrein Venestraat uitgesteld

De gemeenteraad heeft een besluit over de in- en uitgang van een aan te leggen parkeerterrein achter de Venestraat in Leidschendam, uitgesteld. Er moet nieuw onderzoek gedaan worden naar de meest geschikte plek voor de in- en uitgang.

B&W hadden voorgesteld de ingang via de Jagersstraat en het Toevluchtpad te maken; de uitgang aan De Tol. Voor omwonenden en bewoners van een op het parkeerterrein te bouwen flat zou er nog een ingang komen via de Leidsekade.

CDA en VVD keerden zich eerder tegen de toegang via de Jagersstraat en het Toevluchtpad vanwege de kruising met de Venestraat en de onveilige situatie die daar met name voor fietsers zou ontstaan. Beide partijen pleitten voor een in- en uitgang via De Tol.

Verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal gaf aan dat de oplossing De Tol niet alleen meer geld zou kosten, het zou ook ingaan tegen de uitkomst van het partipatietraject dat met alle omwonenden gedurende jaren is gevolgd.

Uiteindelijk nam de hele gemeenteraad een voorstel van CDA en VVD aan waarin stond dat er nu wel geïnvesteerd kan worden in een Kiss&Ridezone aan De Tol bij het nieuwe Integraal kindcentrum (IKC) daar, in een keerlus bij het IKC in een een steviger brug tussen De Tol en het Toevluchtpad waarover tweerichting autoverkeer mogelijk wordt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter