Nieuws
Geen steun marktkooplieden Leidschendam

Het geld dat de Mall of the Netherlands onlangs van de gemeente kreeg om het winkelcentrum te promoten, is niet bedoeld voor de standhouders op de Leidschendamse markt bij het Fletcher hotel. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen het GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn laten weten in antwoorden op vragen. GBLV maakt zich zorgen over het voortbestaan van de Leidschendamse markt vanwege de langdurige verbouwing van Leidsenhage.

De ondernemers in de Mall betalen promotiegeld aan de eigenaar van het winkelcentrum. Nu die geld van de gemeente kreeg, hoeven de ondernemers minder te betalen. Daardoor wordt hun positie gelijk aan die van collega’s in het Voorburgse Huygenskwartier en het Leidschendamse Damcentrum. In die beide gebieden werd de reclamebelasting voor ondernemers verlaagd om hen tegemoet te komen in tijden van de coronacrisis.

‘De standplaatshouders op de Leidschendamse markt dragen geen promotiegelden af aan de Mall. Voor hen is er dus ook geen tegemoetkoming van deze afdracht’, aldus de wethouder. Op de vraag hoe het geld wordt ingezet om hen te helpen verwijst zij ook naar dat antwoord.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter