Nieuws
CDA maakt zich zorgen over tramlijn 6

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks maakt zich zorgen over tramlijn 6 in Leidschendam-Voorburg. Dit naar aanleiding van een artikel van Vlietnieuws. Daarin werd bericht dat de gemeente Den Haag tramlijn 6 geschikt wil maken voor nieuwe Avenio-trams doch maar tot het Aegonplein bij Station Mariahoeve en dus niet in Leidschendam-Voorburg. Tram 6 rijdt tot Leidschendam-Noord.

Hendriks vraagt aan B&W of de aanpassingen aan tramlijn 6 Leidschendam-Voorburg inderdaad voorbij gaan. Hij wijst erop dat de gemeenteraad eerder te horen kreeg dat in 2024 de haltes van lijn 6 in Leidschendam-Voorburg zouden worden aangepast. De CDA’er wil nu weten of dat nog wel doorgaat, wat er eventueel nog meer moet gebeuren om de Aveniotrams in de gemeente te kunnen laten rijden en wanneer dat dan voorzien is.

Aveniotrams zijn breder dan de rood-beige GLT8-trams die nu op lijn 6 rijden. Ze hebben bovendien een lagere instap en zijn daardoor bereikbaar voor minder validen en ouderen. De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg nam jaren geleden al een motie aan waarin om een snelle vervanging van de GLT8-trams werd gevraagd. B&W sloot zich daarbij aan.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com