Mening
U zegt het maar: Bomenkap door een halsstarrige gemeente

Bijgaand treft u mijn visie op en ervaring met de gang van zaken omtrent bomenkap aan de Noordsingel ter hoogte van de Burg. Keijzerlaan in Leidschendam. Dit is een weerspiegeling van hoe de gemeente omgaat met belangen van haar bewoners.

Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan? Tussen de Noordsingel en de Burg. Keijzerlaan is een groenstrook met speeltuin, bosschages en bomen. Dit zorgt voor privacy van onze flat. Waar wij ons wel zorgen over maken zijn: de halsstarrigheid van de gemeente om uit te gaan van achterhaalde cijfers t.a.v. geluidsniveau afkomstig van het autoverkeer.

Gezien de bouwplannen die op diverse locaties in Leidschendam-Voorschoten in ontwikkeling zijn kun je veilig aannemen dat dit alleen maar meer gaat worden want de Noordsingel is de enige doorgangsweg richting Den Haag en of snelweg.

Aan de overzijde staat wel een geluidsscherm en daarvan kaatst het geluid terug richting Burg. Keijzerlaan. Het heeft er nu ook nog alle schijn van dat de (weinige) metershoge bosschages die er nu staan ook slachtoffer worden van deze ruimingsdrang.

Er momenteel wel door het CDA vragen hierover worden gesteld in de raad maar wij hebben al wel een brief van de aannemer op de mat kregen dat ze volgende week gaan beginnen.

We snappen dat de bomen weg moeten in verband met gevaar met wind (maar in de lente/zomer is er geen storm, dus kan kappen ook best in de herfst, toch?) maar waarom moeten de struiken weg?

Als al het groen, dus ook de struiken weggaan, hebben we problemen met lucht- en geluidkwaliteit, de warmte van de zon in de zomer (is nu al niet te harden) en lichtvervuiling van de koplampen van het Noordsingel verkeer dat niet meer wordt tegengehouden door de struiken.

Bij de Juliana van Stolberglaan-flats aan de Noordsingel-zijde kan het geluid kan de overkant vrij wegebben, bij ons staan er gebouwen en een geluidsmuur aan de overkant, waardoor bij ons het geluid van het Noordsingel-verkeer wél wordt weerkaatst.

Tevens lezen we keer op keer in de media dat er een verkeerde inschatting is gemaakt met betrekking tot het Mall-verkeer (2400 auto’s extra! http://(https://vlietnieuws.nl/2020/11/09/cijfers-extra-verkeer-mall-tegenstrijdig   ) en wordt er gesproken over bouwprojecten en een milieustraat aan de Veurse Achterweg dat nóg meer verkeer op de Noordsingel zal opleveren.

Een petitie voor de geluidswal is overhandigd aan wethouder Astrid van Eekelen. Zou fijn zijn als het groen ten minste blijft staan tot er ofwel  nieuw groen wordt geplant zonder dat hier een jaar tussen zit ofwel tot een geluidswal wordt geplaatst om de kwaliteit van wonen voor de bewoners niet te verminderen.

Als de huidige plannen zonder pardon worden uitgevoerd wonen wij hier straks aan de snelweg zonder enige vorm van privacy en met veel problemen. Het is werkelijk te gek voor woorden dat er zomaar kan worden besloten dat wij ‘onze achtertuin’ kwijtraken en er narigheid voor terug krijgen. Diezelfde gemeente heeft er in het geheel geen moeite mee om lasten te verhogen als dat zo uitkomt. Buitengewoon teleurstellend dat je als inwoner gewoon niks te zeggen hebt klaarblijkelijk.

(naam inzender bij redactie bekend)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com