Nieuws
350.000 euro subsidie voor energiebesparing

De gemeente heeft 350.000 euro aan subsidie beschikbaar gesteld voor energiebesparing. Vanaf 1 februari 2021 kunnen particuliere woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) er gebruik maken. Net als vorig jaar zet de regeling in op isolerende maatregelen, zoals een groen dak, dak-,vloer-, muurisolatie en HR++Glas.

Voor woningeigenaren en VvE’s is het ook mogelijk een Energiebespaarlening aan te vragen bij het Nationaal Warmtefonds. De rente die de Energiebespaarlening vraagt op een lening verlaagt de gemeente met circa 1 %, zodat lenen voor deze investering voordelig en rendabel is. Voor de lagere rente trekt de gemeente 250.000 euro uit. Zie http://www.energiebespaarlening.nl/leidschendamvoorburg

Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) kunnen vanaf 1 februari 2021 om 9.00 uur subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen via http://www.lv.nl/subsidie Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. De gehele subsidieregeling is online te raadplegen. Inwoners met vragen kunnen die richten aan energie@lv.nl

Het afgelopen jaar hebben 46 inwoners van Leidschendam-Voorburg een lening voor energiebesparing afgesloten waarbij de gemeente zorgde voor een extra lage rente. In totaal werd er voor 683.000 euro geleend. Het grootste bedrag aan leningen was er in Leidschendam-Zuid en omgeving (133.000 euro) gevolgd door De Zijde/Duivenvoorde/Veursehout (118.000 euro) en Essesteijn (91.650 euro). Het minst werd er geleend in Stompwijk (8150 euro).

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos laten weten in antwoorden op vragen. De wethouder geeft ook aan dat de gemeente middels subsidies voor energiebesparende maatregelen over de periode 2018-2020 een reductie in de CO2-uitstoot heeft bereikt van ruim 836.000 petajoule energie. CO2 is koolstofdioxide, een broeikasgas.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com