Nieuws
Scheveningen ‘op slot’

De gemeente Den Haag gooit Scheveningen dicht. De toestroom van mensen leidde de afgelopen jaren regelmatig tot een onhoudbare situatie waarbij leefbaarheid en veiligheid in het gedrang kwamen. Dat moet vanaf dit jaar anders, aldus B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Bij drukte gaat de Strandweg dicht. B&W overwegen zelfs de weg permanent af te sluiten. De kade bij de eerste binnenhaven (Vissershavenweg) wordt sowieso afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers.

Er komen meer parkeerverboden in Scheveningen. Het bijvullen van de parkeerautomaat zodat men daar langer dan de maximale tijd kan blijven staan, wordt geblokkeerd. Het aantal parkeercontroles wordt opgevoerd; er wordt sneller overgegaan tot het aanbrengen van een wielklem en het wegslepen.

In Scheveningen komt er extra inzet van politie en dienst handhaving. Er wordt extra gelet op straatraces, kamperen en feesten in het duingebied. Het verbod op alcohol en softdrugsgebruik op de boulevard blijft bestaan.

Voor bezoekers komen er speciale arrangementen waardoor zij hun auto’s goedkoop kunnen neerzetten bij Den Haag CS, Uithof en Duindigt. Tegelijk krijgt men dan tegen een gereduceerd tarief een tramticket (Den Haag CS) naar Scheveningen, een deelfiets of -scooter. In Scheveningen komen meer stallingen voor fietsen en scooters.

Op het strand komen twee hulpposten, stranddouches, meer toiletten en afvalbakken. Ook grotere afvalbakken. Bij de haven worden maatregelen genomen tegen het zwemmen. Er wordt een meldpunt ongewenste en onveilige situaties opgezet.

Voor bezoekers komt er meer informatie, ook over andere bezienswaardigheden in Den Haag als het op Scheveningen te druk wordt. Den Haag gaat daarnaast drukte-scenario’s ontwikkelen: groen, geel, oranje en rood. Bij elk scenario hoort een pakket maatregelen dat dan automatisch wordt doorgevoerd.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com