Nieuws
Wethouder: ‘Participatie is lastig proces’

Burgerparticipatie is een ‘best lastig proces’. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal gezegd in een beraad met gemeenteraadsleden over burgerparticipatie bij de energie omwenteling en duurzaamheid.

De wethouder noemde participatie al lastig bij ontwikkelingen in de directe omgeving van de burgers. ,,Er nu komen we achter de voordeur’’, zo zei hij in relatie tot de energie omwenteling. Daarbij gaat het onder andere over het vervangen van gas door hernieuwbare energiebronnen en een andere manier van het verwarmen van woningen.

Volgens Rouwendal moet de energie omwenteling gezamenlijk door de gemeente en de burgers vorm krijgen. Daarbij zal bepaald moeten worden welke rol de burger daarin zelf kan spelen. Het is noodzakelijk dat de gemeente waarvoor kaders aangeeft. ,,Je kunt niet doen waar je zelf zin in hebt’’, aldus Rouwendal.

In het komende half jaar komen de Regionale energiestrategie, het concept voor een Lokale energiestrategie, een visie op de warmtetransitie en een voorstel voor de besteding van 46 miljoen die B&W voor duurzaamheidsmaatregelen hebben uitgetrokken, naar de gemeenteraad, aldus Rouwendal.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com