Nieuws
Bezwaren omwonenden Van Ruysdaellaan afgewezen

B&W wijzen bezwaren van omwonenden tegen de bouw van 155 woningen aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam af. Volgens wethouder Jan-Willem Rouwendal moeten B&W breder kijken dan de eisen van omwonenden. Het gaat daarbij om het algemeen belang: de bouw van sociale huurwoningen en de lokale werkgelegenheid.

Dat heeft de wethouder de gemeenteraad bericht. Waterland Real Estate wil op de plek van het kantoorgebouw Van Ruysdaellaan 41-69, 155 woningen realiseren waarvan 30 procent is de sociale sector en de rest in het middensegment (700 tot 1000 euro huur per maand). Daarnaast komt er 1960 vierkante meter aan bedrijfs- en kantoorruimte.

De nieuwbouw wordt zeven verdiepingen hoog. De buurtbewoners eisen dat zulks beperkt wordt tot zes etages (top bomen in het gebied). Het (financiële) nadeel voor de ontwikkelaar zou gecompenseerd moeten worden door minder sociale woningbouw of minder bedrijfs- dan wel kantoorruimte. Rouwendal wijst die eisen af.

De commerciële ruimten bieden kleinere lokale bedrijven een kans. Het versterkt de Mall. Dat doen ook de kantoorruimten; die zijn er niet in de Mall. Rouwendal wijst erop dat in het plan ondergronds parkeren is opgenomen en een versterking van het groen in de omgeving.

De wethouder laat nog onderzoeken of verkeer naar de nieuwbouw gescheiden kan worden van uitgaand verkeer. Daardoor zou de verkeersoverlast op de Van Ruysdaellaan beperkt kunnen worden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com