Nieuws
Britse coronavariant in regio Haaglanden

In de GGD regio Haaglanden is voor het eerst een besmetting vastgesteld met de Britse variant van het Coronavirus. Het gaat vooralsnog om één persoon, een geïsoleerd geval, zonder aanwijsbare link naar het Verenigd Koninkrijk of de uitbraak in de gemeente Lansingerland. GGD Haaglanden voert ook in deze situatie het bron-en-contactonderzoek uit in lijn met geldend beleid.

Over de specifieke locatie van de besmetting worden geen uitspraken gedaan. GGD Haaglanden houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en is scherp en alert op mogelijk nieuwe uitbraken.

Ten aanzien van de Britse variant geldt dat deze besmettelijker lijkt te zijn dan de ‘reguliere’ variant, maar tot nu toe is er geen reden om aan te nemen dat het ziekteverloop anders of ernstiger is dan met de variant die op dit moment het meeste in Nederland gevonden wordt, aldus de GGD.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com