Nieuws
GBLV, D66 en VVD: ‘Het is één grote bende’

Het afvalbeleid en de handhaving ervan zijn ‘één grote bende’. ,,En er wordt ook niets aan gedaan.’’ Deze harde kritiek op verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen (VVD) is afkomstig van GBLV-fractieleider in de gemeenteraad Frank Rozenberg.

Rozenberg sprak zijn woorden in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. Hij verwees naar de troep op straat die wekelijks wordt vastgelegd door fotograaf Ap de Heus bij zijn zogenoemde afvalronde.

De GBLV’er kreeg bijval van Wouter Jorissen (D66) en Ole Heil (VVD). ,,Ik sluit mij hierbij aan’’, zo liet de liberaal weten. Rozenberg en Heil kondigden elk nieuwe initiatieven aan om iets aan het euvel te doen.

Burgemeester Klaas Tigelaar gaf aan dat B&W werken aan de invoering van ‘last onder dwangsom’ in de aanpak van afvaldumpers. Dat betekent dat de dumper de kans krijgt het afval binnen een bepaalde termijn zelf op te ruimen. Zo niet dan moet een boete worden betaald.

B&W blijven tegen de invoering van een ‘bestuurlijke boete’: een boete die de gemeente zelf oplegt aan afvaldumpers. Het feit dat wethouder Van Eekelen het gebruik ervan in een brief aan de gemeenteraad meldde was ‘niet juist’. ,,Het had er niet moeten staan’’, aldus Tigelaar. Frank Rozenberg concludeerde daarop dat de coordinatie binnen B&W ‘onder de maat’ is.

Ap de Heus maakte gisteren bekend dat de rommel op straat blijft maar aanhouden. Tijdens zijn wekelijkse rondje fietsen door de gemeente, trof hij op meer dan 60 plekken troep aan. Vorige week beklaagde De Heus zich nog over het feit dat geen enkel gemeenteraadslid met hem wilde mee fietsen.

Overigens bleek dezer dagen dat diezelfde raadsleden ook niets voelen voor een fietstocht door de Leidschendamse probleemwijken. Op social media verhaalt een wethouder wel over mooie fietstochtjes door de Vlietlanden. Men heeft kennelijk alleen maar oog voor schone zaken. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com