Nieuws
Nu stemmen voor publieksprijs ‘Dichter op Hofwijck’

De negende editie van ‘Dichter op Hofwijck’ heeft wederom veel inzendingen opgeleverd.  De termijn is inmiddels gesloten en de jury heeft een shortlist van de mooiste gedichten samengesteld. Deze shortlist zal vanaf dinsdag 19 januari te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck. De jury kiest een 1e  prijs en twee eervolle vermeldingen, terwijl iedereen kan stemmen voor de publiekprijs.

De organisatie van de landelijke Poëzieweek koos dit jaar, heel toepasselijk, voor het thema ‘Samen’. Veel dichters, geïnspireerd door de crisis die nu al negen maanden ons leven beheerst, wisten dit om te zetten in iets moois. De jury was zeer onder de indruk van een tiental gedichten die met kop en schouders boven de andere uitstaken. Deze gedichten vormen dan ook de shortlist.

De gedichten op de shortlist zijn te lezen op www.hofwijck.nl Ze zijn genummerd. Men kan stemmen door een email te sturen aan dichter@hofwijck.nl met het nummer van het gedicht naar keuze. Er kan worden gestemd tot en met vrijdag 31 januari.

Gewoonlijk worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke Poëzieavond op Huygens’ Hofwijck. Dit jaar zal de uitreiking nog steeds feestelijk zijn, en met korte lezingen, maar wél online. Voor deze avond, op dinsdag 2 februari vanaf 20.00 uur, kan men zich aanmelden via info@hofwijck.nl U ontvangt dan kort tevoren een link. (foto Charles Groeneveld)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com