Nieuws
Bouw De Star kan door gaan; rugbyclub probleem

De bouw van 109 sociale woningen en 36 woningen in de vrij sector aan De Star in Leidschendam kan door gaan. Alle partijen in de gemeenteraad zijn enthousiast over het plan, zo bleek tijdens een bespreking in een commissie van de raad.

Probleem vormt wel de rugbyclub VRC die nu op het beoogde bouwterrein actief is. De gemeenteraad besloot eerder dat VRC ter plekke kon blijven totdat de bouw start. Dat zal volgens wethouder Jan-Willem Rouwendal medio 2022 zijn.

Rouwendal stelde dat B&W een uiterste inspanning gaan doen om VRC aan een nieuw terrein te helpen. ,,Wij zijn daarvoor verantwoordelijk’’, zo zei hij. Of dat lukt voordat de bouw start kon Rouwendal echter niet beloven.

Zijn collega wethouder Nadine Stemerdink (sport) liet weten dat ‘op dit moment’ alleen de oude ijsbaan op Westvliet geschikt is. Die grond ligt tussen de tennishal en het pand van muziekvereniging St. Caecilia, Marcanto. Zij noemde die plek echter ‘niet ideaal’ aangezien er plek is voor één veld. Dus moeten clubhuis en kleedkamers ergens anders neergezet worden.

‘In het kader van de ontwikkelingen van De Vlietzone is een uitbreiding van de sportvoorzieningen met een rugbyveld een mogelijke optie. Het zal moeten blijken of dit reëel en haalbaar is’, zo gaf Stemerdink aan.

Vanuit de diverse partijen werd wel aangedrongen op openbaar vervoer naar De Star en extra maatregelen om de geluidoverlast  voor verkeer op de A4 tegen te gaan. Wethouder Rouwendal noemde openbaar vervoer ‘nodig’ doch gaf tegelijk aan dat het ‘lastig’ is dat er te  krijgen aangezien anderen daar over gaan (de Metropoolregio, red.). Hij zei toe met Rijkswaterstaat te gaan overleggen over extra geluidwerende, groene, voorzieningen.

Het feit dat bij de bouw aan De Star door de gemeente wordt samengewerkt met WDevelop, een bedrijf van de eigenaar van het failliet gegane Schouten Bouw, riep bij gemeenteraadsleden de nodige vragen op. Zij eisten garanties dat zo’n malheur – door het faillissement werden ook kopers van woningen in Leidschendam-Voorburg getroffen – zich niet zou herhalen.

Rouwendal stelde dat die garanties niet te geven zijn. Wel noemde hij het risico ‘vrij beperkt’. WDevelop heeft grond in het project. De gemeente koopt die en maakt ze bouwrijp. Dan wordt de grond weer terug verkocht aan Schouten die vervolgens een aannemer (Niersman) laat bouwen. Als WDevelop niet voor de grond kan betalen is die gemeentelijk eigendom en kan een andere koper gezocht worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com