Nieuws
Geen samenzang meer in Oude Kerk

Tot nog toe zong een klein groepje gemeenteleden in de Oude Kerk te Voorburg voor de kerkdienstbezoekers in de online-diensten. Zij deden dat niet alleen voor die luisteraars, maar in de eerste plaats namens hen voor God. ,,Dat ik de bekende gezichten zie, en bekende stemmen hoor, dat maakt dat ik me betrokken voel”, reageerde een gemeentelid. ,,Nederland Zingt of de EO Beamdienst is ook mooi, maar daar ben je dan toch nog meer toeschouwer. En de christelijke eredienst heeft alles te maken met deelnemer zijn.”

Afgelopen week kwam echter het advies om helemaal niet meer in de kerk te zingen. De Engelse variant, de hoge verspreidingsgraad van het virus op dit moment en de ervaringen in kerken in Biddinghuizen en Julianadorp brachten de werkgroep Zingen in de Kerk tot dit advies. Wijs en onvermijdelijk waarschijnlijk, maar ook zeer verdrietig. Wat blijft er over van een kerkdienst, waarin geen mensen zijn, geen collecte wordt gehouden, geen avondmaal gevierd, waarin nu ook niet meer door enkelingen gezongen kan worden? Komende zondag kan men Gelske horen als solist, de komende week zal de kerkenraad besluiten hoe hier in verder wordt gegaan. Thuis kan men natuurlijk wel meezingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com