Nieuws
Afval naast containers blijft

Het zal niet lukken om het plaatsen van afval naast containers helemaal weg te krijgen. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen gemeenteraadsleden laten weten in een afvaldebat.

Zij noemde het probleem van de zogenoemde bijplaatsingen ‘lastig en taai’. Er zijn nu dagelijks twee gemeentelijke handhavers met het probleem bezig. Daarnaast treedt beveiligingsbedrijf Westvliet in de Leidschendamse wijk Prinsenhof op.

Er rijden drie medewerkers van stadsbeheer dagelijks met bakfietsen rond. Bovendien hebben leden van buurt preventieteams en buitengewone opsporingsambtenaren nu sleutels van containers zodat zij in kunnen grijpen als die vast zitten.

De wethouder maakte verder bekend dat foto’s die Ap de Heus wekelijks maakt van de rommel op straat, niet allemaal terecht zijn. In 33 procent van de gevallen gaat het om afval dat er ligt om door Avalex opgehaald te worden nadat daartoe keurig een verzoek is gedaan.

Van Eekelen liet weten dat de invoering van een vaste ophaaldag voor grof vuil 924.000 euro per jaar kost. Het huidige systeem waarbij mensen Avalex bellen om grof vuil te komen halen vergt 507.000 euro per jaar.

De wethouder gaf aan dat het afvalstation van Avalex in Rijswijk steeds beter gevonden wordt door inwoners van Leidschendam-Voorburg. Toch beziet zij met Den Haag of het afvalstation op de Binckhorst ook gebruikt kan gaan worden door inwoners van Voorburg-West. Met Wassenaar wordt bezien of een nieuw afvalstation daar richting Leidschendam-Voorburg gebouwd kan worden zodat ook dit beschikbaar zou komen voor inwoners van deze gemeente.

Bij de wagen die wekelijks routes door de gemeente rijdt om klein chemisch afval in ontvangst te nemen, kunnen ook kleine elektrische apparaten worden ingeleverd, aldus Van Eekelen. Daar komt nog publiciteit over.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com