Nieuws
Beraad over N14

Rijkswaterstaat onderhandelt met onder meer de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg over de voorgenomen werken aan de A4 en de N14. Het is de bedoeling dat er nog dit voorjaar een uitvoeringsovereenkomst wordt gesloten. Dat heeft gedeputeerde Floor Vermeulen bekend gemaakt.

In het beraad gaat het onder andere over:

– het effect van de werken op het verkeersaanbod op andere wegen in de buurt, ook wat het milieuaspect betreft,

– vrijkomen van stikstof in natuurgebieden door de wegwerken,

– effect van de werken op geluidoverlast en luchtkwaliteit,

– gemeentelijke projecten die meegenomen kunnen worden in de werken (in Leidschendam-Voorburg gaat het dan om de aanleg van een fietspad boven de N14, red.),

– compensatie aan de gemeenten voor de ruimtelijke inpassing van de ‘nieuwe’ A4 en N14,

– de mogelijkheden voor smart mobility (Mobiliteitstechnologie die zorgt voor een veilige en efficiënte doorstroming van het verkeer, terwijl de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd en de luchtkwaliteit wordt verbeterd, red.) in de toekomst.

De A4 wordt voor de poorten van Den Haag verbreed en aangepast. Op de N14 worden de gelijkvloerse kruisingen in Leidschendam-Voorburg vervangen door tunnels. De werken starten naar verwachting in 2023.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com